maandag 25 juni 2007

Vitamine "V"



Morgenavond is het zover, dan ga ik heerlijk een weekje luieren in Turkije. Ik ga met mijn jongste zoon Koen, samen met mijn schoonzus en haar jongste dochter Elke.

Heerlijk een weekje relaxen, een paar goede boeken mee en dan de boel de boel laten. Omdat dit een vakantie was die (voor Koen en mij) niet gepland was, moet ik helaas wel daags nadat ik terugkom alweer werken.

Dus jullie moeten het even een paar weekjes zonder mij doen!

Tot over een paar weken!

Beachboy


Dit stempelafdrukje kreeg ik toegestuurd, helaas heb ik de stempel zelf niet, het is er een van de zomer-clubkit van InkyWings. Er is ook een "beach-girl", zóóó leuk! Daar volgt later misschien nog wel eens een kaartje mee.

De merknaam van het scrapbookpapier weet ik zo even niet, heeft ooit in zo'n block gezeten. Cardstock is (uiteraard) van Bazzill, bradjes van Queen & Co, rubons van doodlebug.

vrijdag 22 juni 2007

Welcome little one


Is het bij jullie ook zo'n raar weer? Vanmorgen vroeg was het gewoon nog heel fris, vanmiddag héérlijk zonnig, maar nu plenst het en is het weer flink afgekoeld!

Dit keer een kaartje dat ik gezien had bij Monique en dat ik zo leuk vond dat ik me er ook maar eens aan gewaagd heb. Alleen ben ik niet zo handig met de naaimachine als Monique, zal eens een lesje gaan volgen bij haar :-) Probleem is dat ik ook helemaal geen pláats heb voor die naaimachine. Ooit, als ik een kamertje voor mezelf heb misschien, once upon a time....

Het scrappapier is van making memories, de stempel van penny black, het tekstje "welcome little one" heb ik met de computer gemaakt, de bradjes zijn van making memories en het cardstock is van Bazzill.

zondag 17 juni 2007

It's a party!



Het knutselweekendje bij Monique was weer super gezellig, ze woont zoooo mooi, ik waan me altijd op vakantie als ik daar ben ;-) Ook de cropdag was weer erg gezellig, alleen zal het nog wel even duren voordat we onze jacobsladder kunnen laten zien, voorlopig ligt die nog in de la met de "O" van "onafgemaakte projecten", hihi. We hadden in ons enthousiasme te veel voorwerk verricht; we hadden de kartonnetjes al vast geverfd, bekleed met scrapbookpapier én grotendeels gescrapt en dat laatste hadden we beter niet kunnen doen, want dan loop je vast met het in elkaar zetten. Maar ik ga 'm zeker nog een keer maken, want het idee van de jacobsladder vond ik erg leuk. Het voorbeeld dat ik in mijn vorige post liet zien, was het voorbeeld van de workshop hoor, dat was niet van mij!

Dit keer een kaartje met een penny black stempel; het scrapbookpapier is van Fancy Pants; het cardstock is allemaal van Bazzill doodlebug, verder heb ik nog wat Prima Flowers gebruikt en wat bradjes. De stempel is ingekleurd met prisma colour potloden. Bij "It's a party" heb ik gebruik gemaakt van rubons. Oh ja, de dwarsstrook in groen is gemaakt met de cuttlebug!

Again I had a very pleasing tinkering weekend at Monique's. Her living place is so extraordinarily beautiful it makes me feel like I'm on vacation ;-) The cropday was fun again, though it may take a while before we can show our jacobsladder, for now it'll be in the "U" drawer of "unfinished business". In our rush of enthusiasm we did too much prework; we painted the cartons, covered them up with scrapbook paper and largely scrapped them, we'd have better not done the latter, for one gets stuck at the composing process. I intend to make another, cause the jacobsladder idea appealed so much to me. The example I showed you in my last post was the workshop example, it wasn't mine!

This time a penny black stamp card; the scrapbook paper's from Fancy Pants; the cardstock is al Bazzill doodlebug, in addition, I used some Prima Flowers and brads. The stamp is coloured with prisma colour pencils. In "It's a party" I used rubons. The crosswise strip in green is made with the cuttlebug!

woensdag 6 juni 2007

Knutselweekend



Morgenvroeg en morgenmiddag nog werken en morgenavond pak ik de trein naar Holten, ik heb een knutselarrangement geboekt in "Huize Waanders" (Monique voor de kenners ;-)
Het is altijd een heel gedoe voordat ik weg ben want oh, oh, wat neem ik mee, stel je voor dat ik in het weekend iets nodig heb en ik heb net dát niet bij me!! Moeilijk om keuzes te maken hoor! Ik ga namelijk met de trein dus ik kan niet onbeperkt maar alles meesjouwen. Er moet tenslotte ook nog een weekendtasje mee met pyjama, toilettas e.d.

Zo'n weekendje is altijd supergezellig, Monique heeft een prachtige "craftroom", echt een lust voor het oog en dat niet alleen, het is natuurlijk ook súper handig, tussendoor kunnen we heerlijk onze spulletjes laten liggen zonder dat we daar hinder van hebben, dat ben ik niet gewend!

Zaterdag gaan we naar de "crop in het oosten", die wordt gehouden in Bentelo, we volgen er ook een workshop: we gaan een "jacobsladder" maken, dat is een album dat je van boven vastpakt en waarvan de bladen dan om en om als een soort watervalletje naar beneden vallen; het is een soort oneindige ladder, want de bladen blijven steeds om en om vallen. Kunnen jullie het nog volgen???? Hierboven het voorbeeld van het albumpje ingeklapt. Hieronder de uitgeklapte versie, dan wordt mijn verhaal misschien wat duidelijker....

Tomorrow morning and afternoon are about working, in the evening I’ll take the train to Holten, I booked a tinkering arrangement in the Waanders residence (Monique for insiders ;-))
It’s always “trouble” before I’m gone cause oh oh, what am I going to take with me, imagine needing something in the weekend and not having it there… It’s a difficult thing, making decisions! I’m going by train so I can’t just take along with me everything I want infinitely. After all, there’s also an overnight bag with pyjama’s, toiletries, etc.

Weekends like this are always very entertaining, Monique has a beautiful “craftroom”, it’s not only a feast for the eyes but also very useful. In the mean time we can leave all our stuff behind without being bothered, something I’m not used to!

We’re going to the “crop of the east” on Saturdays, it’s being held in Bentelo, we’re also attending a workshop: we’re going to make a “jacob’s ladder”, that’s an album one has to clamp on the top, the leaves will then fall down one by one like some kind of waterfall, it’s a sort of eternal ladder, cause the leaves just keep falling one by one. Are you still following? Up here is an example of the album folded in, under here’s the folded out version, maybe this will clarify my story…



Inkywingstelletje



Deze keer een kaartje met een koppeltje van Inkywings, het is net broer en zus vind ik :-) De labeltjes heb ik afgekeken van een prachtige kaart van Inge die ik mocht ontvangen, thanks Ing!

Het papier dat ik gebruikt heb is van Crate Paper, het cardstock van Bazzill, de labeltjes heb ik gemaakt met de Quickutz, het woordje "enjoy" zijn doodlebug rubons en het woord "Hello" is ook gemaakt met de Quickutz, alfabet Olivia.

This time a card with an Inkywings couple, I think they’re very brother and sisterlike :-) The labels idea is inspired by a beautiful card by Inge, which she sent to me, thanks Ing!

The paper I used is Crate Paper’s, the cardstok’s Bazill’s, the labels are made with the Quickutz, the word “enjoy” consists of doodlebug rubons and the word “Hello” is also made with the Quickutz, alphabet Olivia.