maandag 28 mei 2007

Many thanks


Geveld door een fikse verkoudheid en een keelontsteking breng ik de Pinksterdagen door, zelfs in knutselen heb ik weinig zin en dat komt niet vaak voor! Heb ik eindelijk een keer vrij en is het zelfs knutselwéér, lig ik de helft van mijn tijd in bed. Maar goed, er zijn ergere dingen, er zijn legio mensen die mijn verkoudheidje graag zouden willen overnemen in ruil voor hun (levensbedreigende) ziekte, dus waar hebben we het over?!

Het scrapbookpapier uit de serie "Blush" van Basic Grey blijft mooi om mee te werken, de kleuren spreken me ook nog steeds erg aan. De layout heb ik eenvoudig gehouden: de stempel is van InkyWings, wat flowers en een tekststempeltje van Stampin' Up maken de kaart compleet. Het "many thanks"-labeltje heb ik gemaakt met de cuttlebug en daarna een beetje geaccentueerd met een stempelkussentje.

I’m spending my Whitsuntide bothered by a firm cold and a sore throat, I even don’t feel like tinkering, that doesn’t happen so often! I’m finally free of work for a couple of days, it’s even tinkering weather and I’m in bed half of my time. However, worse things happen, there’s plenty of people out there willing to trade my cold for their (life threatening) disease, so what are we talking about?

It’s still very nice working with the Basic Greys “Blush” series’ scrapbook paper, the colours just keep appealing to me. I kept the layout simple: the stample’s InkyWings, some flowers and Stampin’ Up’s text stamps finish the card. The little “many thanks” label is made with the cuttlebug and then emphasised with an inkpad.

dinsdag 22 mei 2007

Clipboardkaartjes



Ik heb me ook maar eens aan een "clipboardkaartje" gewaagd. Het eerste exemplaar had nogal wat voeten in aarde, maar dat kwam meer omdat ik het niet eens kon worden over de combinatie papier/layout, maar de tweede lukte beter. Gelukkig zat Ans hier om me met raad en daad bij te staan "zal ik zus of zal ik zo", "zal ik dit of zal ik dat" en ga zo maar door :-) Altijd gezellig zo'n knutseldagje!
Morgenavond gaan we samen naar een stempelworkshop bij Special Memories, een scrapbookwinkel in Venlo. Ben benieuwd wat we daar gaan maken!
Het scrapbookpapier van de bovenste kaart is van PaperSalon, van de onderste kaart van Basic Grey (Blush). Het cardstock is van Bazzill. Verder heb ik wat Prima Flowers en brads gebruikt, het "thanks" is gemaakt met Quickutzalfabet Sunshine, de labeltjes met "celebrate" en "happy birthday" zijn ook gemaakt met de Quickutz.

I ventured myself upon a “clipboard card”. The first example took a good deal of trouble, mainly cause I couldn’t decide upon the paper/layout combination, the second example went better. Luckily Ans was here to assist in deciding to do things one way or the other. Very entertaining, those tinkering days!
Tomorrow night we’re attending a workshop in stamps at Special Memories, a scrapbook store in Venlo. I’m very curious as to what we’ll be creating!
The upper cards scrapbook paper’s from PaperSalon, the undermost cards paper’s from Basic Grey (Blush). The cardstok’s Bazzill’s. Furthermore, I used some Prima Flowers and brads, the “thanks” is made with Quickutzalfabet Sunshine, the labels with “celebrate” and “happy birthday” are made with the Quickutz as well.

dinsdag 15 mei 2007

Happy Birthday


Dit kaartje heb ik grotendeels afgekeken van Ans, een vriendin van me. We zitten samen in een blokfluitensemble en hebben nóg een gezamenlijke hobby: (scrap)kaarten maken, wat we ook regelmatig samen doen. Ans maakt ook echt héle mooie kaarten, helaas heeft ze geen blog.

De stempel is ..... hoe kan het ook anders.... van InkyWings. De slinger met hartjes heb ik zelf toegevoegd, de hartjes zijn ook van InkyWings. Het scrapbookpapier is van Basic Grey Pheobe, het cardstock van Bazzill. De tekststempel is van A Muse Stamps.

I took the idea of this card to a large extent from Ans, a friend of mine. We’re both in a recorder ensemble and have one other hobby in common: making (scrapping) cards, which we do on a regular basis. Ans also makes the greatest cards, unfortunately she doesn’t have a blog.

The stamp’s …… take a guess …… from InkyWings. I added the hearts festoon myself, the hearts are from InkyWings as well. The scrapbook paper’s by Basic Grey Pheobe, the cardstok’s Bazzill’s. The text stamp’s from A Muse Stamps.

zaterdag 12 mei 2007

Balettbugga


De Inkywings stempeltjes lenen zich er zo mooi voor ze "aan te kleden" dat ik het nog maar een keer geprobeerd heb. Het scrapbookpapier is van Scrapworks. Deze week heb ik de superleuke cirkelstempeltjs van Aud Design binnen gekregen, dat zijn allemaal cirkeltjes met tekstjes erin. Ze heeft ook twee hele leuke blogsites, de moeite waard om even te gaan kijken! De bradjes die ik gebruikt heb, zijn van Queens & Co., het cardstock is Bazzill Bling. Natuurlijk heb ik ook dit keer weer gebruik gemaakt van de cuttlebug!

Inkywings stamps lend themselves so beautifully to be all decorated I tried them out again. The scrapbook paper’s from Scrapworks. I got the very cute circle stamps from Aud Design. Those are all circles with texts in them. She also has two nice blog sites, they’re very worth taking a peek! The little brads I used are from Queens & Co., the cardstok is Bazzil Bling. Of course I made use of the cuttlebug once more!

dinsdag 8 mei 2007

Nog eentje...


Dit kaartje heb ik ook het afgelopen weekend gemaakt, althans zover dat ik "alleen" nog de losse onderdelen moest opplakken en opleuken met wat bradjes en een rub-on. Hebben jullie dat nu ook wel eens dat je soms helemaal tevreden bent over je kaart en dat het bij een volgende gewoon niet wil lukken naar je zin? Wel, dat laatste had ik met deze kaart. Het is niet een van mijn favorieten ....

Op naar de volgende :-)

zondag 6 mei 2007

Knutselweekend


Afgelopen vrijdag was het weer zover: Monique kwam knutselen, gezellig! Rond 09.00 uur stopte haar auto hier voor de deur en als je zag wat er allemaal aan knutselspul uit die auto gehaald werd, zou je denken dat ze een maand kwam knutselen in plaats van anderhalve dag, hihi.

Na een kop koffie met wat lekkers zijn we aan de slag gegaan. Monique was goed op dreef, zelf moest ik echt op gang komen, omdat ik het zo druk gehad had op mijn werk en met allerlei andere verplichtingen, zat ik een beetje in een dipje. Zo'n knutselweekendje doet dan wonderen hoor! Gelukkig zat het weer mee en konden we buiten eten, dat is erg gunstig want dan hoeven wij onze knutselspullen niet op te ruimen als er gegeten moet worden en als je ons wel eens aan het werk gezien hebt, dan kun je je wel voorstellen hoe fijn dat is :-) De héle tafel ligt bezaaid met stempels, papier, inkt, noem maar op. Het enige nadeel van zo'n weekendje is dat de tijd altijd zoooooo snel voorbij gaat. Gelukkig zit er maar vier weken tussen onze volgende afspraak!

Ik moest nog een geboortekaartje maken voor een jongetje; het papier is van Pebbles Inc., het labeltje heb ik met de cuttlebug gemaakt.

donderdag 3 mei 2007

My first cuttlebug card

Deze kaart heb ik vorig jaar in een "kerst-versie" gemaakt tijdens een workshop bij Special Memories, een prachtige, ruime, goed gesorteerde scrapbookwinkel in Venlo. Zeer de moeite waard om eens naar toe te gaan!

De stempel is van InkyWings, het scrapbookpapier van Chatterbox en het cardstock van Bazzill. En natuurlijk moest ik mijn "appeltje", de cuttlebug uitproberen.... Ik ben heel tevreden over het apparaatje, het is handzaam, heel makkelijk en licht in gebruik en met een prachtig resultaat!

Hieronder de enkele van de kerstkaarten die ik gemaakt heb naar aanleiding van de workshop.